AJANKOHTAISTA


21.07.2020

Eurooppalaisen lastenendokrinologiyhdistyksen Nuori tutkija -palkinto HUSin lastentautien erikoislääkäri Tero Varimolle

Eurooppalainen lastenendokrinologiyhdistys (European Society for Paediatric Endocrinology) on myöntänyt Nuori tutkija -palkinnon lastentautien erikoislääkäri, LT, Tero Varimolle ansiokkaasta tutkimustyöstä ja julkaisuista lastenendokrinologian alalla. Varimo työskentelee HUSissa erikoislääkärinä ja tekee murrosikään liittyvää tutkimusta Lastentautien tutkimuskeskuksessa.

Varimo väitteli tohtoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2017 aiheenaan viivästynyt murrosikä ja kasvu. Hän on jatkanut aktiivisesti tutkimustyötä aiheen parissa ja ollut muun muassa kehittämässä uutta tablettimuotoista joudutushoitoa poikien viivästyneen murrosiän hoitoon. Kansainvälinen Nuori tutkija -palkinto on merkittävä tunnustus ja isoin huomionosoitus nuorelle tutkijalle lastenendokrinologian alalla.

– Murrosikä on kiehtova tutkimusaihe, sillä se on merkittävä ajanjakso nuoren kehityksessä, ja siihen liittyy isoja fyysisiä ja psyykkisiä muutoksia. Palkinto antaa lisäintoa jatkaa tutkimustyötä. Esimerkiksi murrosiän käynnistymisen taustatekijöistä ja murrosiän vaikutuksista lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyy vielä paljon tutkittavaa. HUSissa kliinisen työn ja tutkimustyön yhdistäminen on ollut saumatonta, mikä on mahdollistanut menestyksekkään tutkimustyön, Varimo kiittelee.

VALITSE AJANKOHTAINEN