AJANKOHTAISTA


14.03.2019

Uusi lastensairaala – lahja Suomen lapsille -dokumenttielokuva kertoo lastensairaalan ja lastentautien tutkimuksen tarinan

Yli miljoona suomalaista osallistui Uusi lastensairaala -keräykseen. Pian ensi-iltansa saava dokumenttielokuva kertoo koskettavien tarinoiden kautta lastensairaalan historiasta, lasten sairaanhoidon ja terveyden saavutuksista, nykytilasta sekä avaa tieteen ja tutkimuksen tuomia mahdollisuuksia lastensairauksien hoitoon.

Lastensairauksien hoidon eettinen, tieteellinen ja yhteiskunnallinen perusta luotiin köyhässä ja eriarvoisessa Suomessa yli sata vuotta sitten. Dokumentti avaa lasten erikoissairaanhoidon kehityskulkua Arvo Ylpön ja Sophie Mannerheimin ajoista nykyisiin huipputason hoitotuloksiin ja kiteyttää asianmukaisista olosuhteista käydyn kamppailun, joka huipentui Uuden lastensairaalan avajaisiin. Dokumentti on myös kertomus vaikuttajien ja sairaanhoidon ammattilaisten tekemästä merkittävästä työstä Suomen lasten hyväksi.

- Olemme äärimmäisen kiitollisia lahjoittajille sekä aivan kaikille hankkeeseen osallistuneille siitä, että lapset, perheet ja henkilökunta ovat vihdoin saaneet nykyaikaiset tilat, joissa voimme kehittää lääketieteellistä hoitoa ja osaamista pitkäjänteisesti. Jokaisella lapsella on oikeus saada laadukasta hoitoa taustastaan riippumatta, sanoo toimialajohtaja Jari Petäjä.

- Uusien hoitojen kehittäminen vaatii pitkäjänteistä tutkimustyötä. Tutkimus on huomispäivän hoitoa, toteaa Lastentautien tutkimussäätiön hallituksen puheenjohtaja Tor Bergman.

Uusi lastensairaala – lahja Suomen lapsille -dokumenttielokuvan ovat tilanneet HUS ja Lastentautien tutkimussäätiö. Dokumenttia on työstetty ja kuvattu kahden vuoden ajan Lastenklinikalla, Lastenlinnassa ja Uudessa lastensairaalassa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 19.3. klo 20.00. Ohjelma on katsottavissa myös MTV:ssä ja C Moressa.

Yhteyshenkilöt

Toimialajohtaja Jari Petäjä, jari.petaja@hus.fi,
050 428 6630, HUS Lasten ja nuorten sairaudet

Linkit

Tutustu elokuvaan

Tutustu elokuvaan 2

VALITSE AJANKOHTAINEN